• Mandelöverbakad torskfilé

    Posted on 20140226 by admin in Recept.

    Mandelöverbakad torskfilé med citron- och palsternackscrème

    4 portioner

    600g av stor torskfilé delad i 4 bitar (eller annan vit fisk)

    Mandeltäcke
    150g mandel skalad
    1/2 dl olivolja
    2 vitlöksklyftor
    1 msk soja, gärna Kikkoman

    Citron- och palsternackscrème
    300g skalad palsternacka
    4 vitlöksklyftor
    2 dl Philadelphiaost
    1 citron, pressad
    salt och peppar

    Servering
    potatis och krispiga, kokta grönsaker
    ¨
    Salta fisken lätt och låt stå i minst 2 timmar i kyl. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken på plåt med bakplåtspapper. 

    Mandeltäcke
    Mixa skalad mandel med olivolja, vitlök och soja fint, bred rikligt över fisken. Sätt in i ugn 5-7 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 52 grader. 

    Citron- och palsternackscrème 
    Koka palsternacka och vitlök mjuka i saltat vatten. Häll av det mesta av vätskan och mixa resten till puré. Blanda med Philadelphiaost och smaka av med citronsaft, salt och peppar. 

    Servera med potatis och grönsaker.

    Mandelöverbakad torskfilé med citron- och palsternackscrème

    Mandelöverbakad torskfilé med citron- och palsternackscrème

    Credits: Svensk Fisk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *