• Nudelwok med fisk

    Posted on 20140226 by admin in Recept.

    Nudelwok med fisk

    4 port
    500 g fast fisk
    400 g äggnudlar
    1 broccolistånd
    2 skalade morötter
    1 stor gul lök

    Koka nudlarna och kyl ned dem i kallt vatten. Skölj och dela broccolin i fina buketter, skär stammen i små bitar. Strimla morötterna i långa stickor. Skär löken i klyftor. Skär fisken i tärningar och salta. 
    Woka nudlarna i lite woksås och lyft upp. Woka därefter lök, broccoli och morot. Häll tillbaka nudlarna. Stek fisken i stekpanna. 

    Severa fisken tillsammans med nudlar och grönsaker samt lite extra woksås. 

    Woksås
    1 dl tamarisoja
    1 dl oystersås
    1/2 dl tomatpuré
    1 msk havssalt
    1 msk råsocker
    3 skalade vitlöksklyftor
    1 färsk, skalad ingefära(5-6 cm)

    Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa till en slät sås. ( vill du spara såsen, koka upp och kyl ner så håller den sig längre).

    Nudelwok med fisk

    Credits: Svensk Fisk

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *