• Brödstekt rödspätta med pastasallad och citron

    Posted on 20140317 by admin in Recept.

    8 rödspättafiléer eller annan plattfisk
    1 dl ströbröd
    1 knippa persilja
    1 citron, rivet skal
    1 vitlöksklyfta, pressad
    rapsolja eller annan olja att steka i. 
    Pastasallad
    sopp-pasta t e x risoni
    8 körsbärstomater
    3 msk olivolja
    oliver efter behag
    1 kvist timjan
    4 msk cocktailkapris
    2 msk pinjenötter
    1 msk rödvisnvinäger
    4 msk riven parmesanost
    salt och peppar
    Servering/tillbehör
    citron
    färsk bladspenat eller andra färska blad
    Mixa ströbröd persilja, citronskal och vitlök med stavmixer. 
    Salta och peppra fiskfiléerna vänd dem i ströbrödsmixen och rulla ihop. Stek rullarna i rapsolja, börja med skarvsidan nedåt. Vänd rullarna efter ca 3 minuter och stek ytterligare ca 3 minuter. 
    Pastasallad
    Koka risoni eller annan pasta enligt anvisnngarna på paketet och skölj i kallt vatten. Skär tomaterna i halvor och hacka timjan. Hetta upp olivolja i en kastrull. Häll i kokt potatis, tomathalvor, oliver, timjan, kapris, pinjenötter och rödvinsvinäger. Rör försiktigt tills allt blir varmt. Vänd till sist ner riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Citronklyftor och färsk bladspenat är gott att servera till.

    Brödstekt spätta

     

    Credits: Svensk Fisk, Ingemar Lyxell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *