• Vårgrillad Sejburgare

    Posted on 20140317 by admin in Recept.

    500 g sejfilé, eller 250 g sejfilé och 250 g laxfilé
    1 ägg
    1 msk ströbröd
    2-4 msk barbequesås
    1 schalottenlök
    2 msk crème fraiche
    1 tsk salt
    1 tsk vitpeppar
    Tillbehör:
    hamburgerbröd
    färsk gurka
    grönsallad
    1 rödlök
    tomater

    Ta bort eventuella ben och skär fisken i mindre bitar. Kör alla ingredienser i en matberedare till en färs. Forma fyra burgare och lägg på grillen, ca 4 minuter på varje sida beroende på tjocklek. (Har du problem med att burgarna fastnar på gallret – lägg dem på aluminiumfolie.) 
    Servera med hamburgerbröd, färsk gurka, sallad, rödlök, tomater m.m.

    Sejburgare

     

    Credits: Svensk fisk

    Post Tagged with , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *