• Parmainlindad torsk med kronärtskockscréme

    Posted on 20140413 by admin in Recept.

    4 portioner
    500 g torskfilé eller annan vit fisk (tinad eller färsk)
    1 burk (390 g) kronärtskocksbottnar
    1 pressad vitlöksklyfta
    2 (ca 10 g) inlagda sardeller
    1 dl lätt crème fraiche (15%)
    1 msk hackad färsk timjan
    salt och svartpeppar
    8 skivor lufttorkad skinka eller bacon

    1. Sätt ugnen på 175ºC. 
    2. Mixa samman kronärtskocksbottnarna, vitlök, sardeller, crème fraiche och timjan. Smaka av med salt och peppar. 
    3. Dela fisken i 4 bitar. Lägg kronärtskockscrème på toppen och linda varje bit med två skivor skinka. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. 
    4. Tillaga fisken i ugn i ca 20 minuter eller tills mittentemperaturen är 52ºC. 
    Servera rätten med rostade rotsaker i ugn.

    Parmainlindad Torsk

    Credits: Svensk fisk

     

    Post Tagged with , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *