• Enkel panering av fisk

    Posted on 20140619 by admin in Recept.

    4 portioner

    600 g valfri vit fiskfilé
    1 dl vetemjöl
    1 ägg
    1 påse rotfruktschips
    salt och peppar

    Råkostyoghurt
    50 g broccoli
    1 morot
    1 vitlöksklyfta
    3 dl yoghurt
    citron
    salt och peppar

    Dela filéerna i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Häll mjöl i en tallrik. Knäck ägget i en annan djup tallrik och vispa lätt. Krossa rotfruktschipsen, ca 2 dl, och lägg i en tredje tallrik. Vänd fiskfiléerna i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sist i rotfruktskrosset. Stek i rikligt med matolja. Servera med kokt potatis, sallad och en råkostyoghurt. 
    Råkostyoghurt: Skiva broccoli och morot tunt, pressa vitlöken och blanda med yoghurten. Pressa i lite citronsaft. Smaksätt eventuellt med salt och peppar.

    Enkel panering

     

    Credits: Svensk fisk

    Post Tagged with , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *